Stroomuitval

Het relais

De stoppenkast zit normaal gesproken aan de binnenkant van de uitwendige electriciteitsmeter. Het relais slaat aan door de knop omhoog te duwen of de knop te draaien van 0 naar 1. Het relais kan ietwat stroef zijn.
Alle zekeringgroepen moeten op 1 staan.

Als het relais steeds weer wordt uitgeschakeld, moet u alle zekeringgroepen uitschakelen. Schakel het relais dan weer in door dit op 1 te zetten. Schakel vervolgens een voor een de zekeringgroepen in om na te gaan welke zekeringgroep ervoor zorgt dat het relais wordt uitgeschakeld.

Als u de zekeringgroep heeft gevonden waar het probleem zit, laat u deze uitgeschakeld. Schakel de andere groepen in. Zet daarna weer stroom op het HFI-relais en neem contact op met het plaatselijke kantoor.

 

Zekeringen

De stroom kan zijn uitgevallen doordat er een zekering is gesprongen.

Keramische zekeringenSchakel de stroom uit en haal de zekering uit de houder. Afhankelijk van het type moet u de houder eruit schroeven of een klein laatje naar beneden duwen en naar buiten trekken.

De zekering is intact als er een grijs of rood ”plugje” aan het uiteinde te zien is. Als er geen ”plugje” te zien is, moet de zekering worden vervangen. Soms blijft het plugje echter zitten, ook als de zekering is gesprongen. In dat geval moet u dit uitproberen met een nieuwe zekering.

Normaal gesproken zijn er reservezekeringen aanwezig in het vakantiehuis. Als dit niet het geval is, verzoeken wij u zelf zekeringen te kopen, waarna u op vertoon van het betalingsbewijs uw geld terug kunt krijgen bij het plaatselijke kantoor van Sol og Strand.

Vergeet niet dat de nieuwe zekering dezelfde ampère moet hebben als de oude.

Automatische zekeringen
Automatische zekeringen kunnen niet vervangen worden. Een automatische zekering is ingeschakeld als deze op 1 staat en naar boven is geduwd.

Sommige automatische zekeringen zijn voorzien van een rood vakje waarin On staat als de zekering is ingeschakeld. Als de zekering is uitgeschakeld, staat er Off in een groen vakje.

Als de zekering steeds weer wordt uitgeschakeld, wordt er te veel stroom gebruikt. Schakel dan een aantal elektrische apparaten in het vakantiehuis uit, bijv. de waterkoker.

Lees meer over Elektricitetsverbruik en Elektriciteit. Kijk voor afrekening en stroomverbruik bij Verbruiksafrekening.