Besparingstips tijdens je verblijf in een vakantiehuis

Wanneer je een vakantiehuis boekt bij Sol og Strand, betaal je een borgsom voor het gemiddelde verbruik tijdens een verblijf. Geen enkel verblijf is hetzelfde en verbruik kan daardoor variëren. Daarom hebben een aantal adviezen en besparingstips verzameld waarvan je kunt profiteren tijdens je verblijf in het vakantiehuis.

Hou de warmte binnen
Zorg dat je ramen en deuren goed dicht houdt, zodat de warmte niet uit het huis ontsnapt.
Daarnaast kun je ook de gordijnen/jaloezieën dichtdoen als het donker wordt, daarmee blijft de warmte beter binnen. Andersom kun je overdag de gordijnen/jaloezieën beter opendoen, zodat licht en warmte door de ramen binnenkomen. Het kan ook goed zijn om de temperatuur in alle ruimtes van het vakantiehuis hetzelfde in te stellen. En doe de deur dicht van kamers die niet worden gebruikt of die je wat koeler wilt hebben.

Wees wijs met water
Je kunt aanzienlijk besparen door het waterverbruik in het algemeen te beperken en door korter warm water te gebruiken. Zo bespaar je op water en het opwarmen ervan, wat je kunt terugzien op de eindafrekening.

Gebruik de goedkoopste manier van verwarmen
Als het vakantiehuis een houtkachel heeft, kun je die lekker aansteken om er knus omheen te zitten met dekentjes en warme chocolademelk. Zo zorg je voor een deel van de verwarming en hoef je minder snel een duurdere manier van verwarmen te gebruiken.

Sluipstroom is weggegooid geld
Dit advies kan worden opgevolgd door groot en klein: Alles wat niet wordt gebruikt kan worden uitgezet bij het stopcontact. Zelfs als je lampen, de tv, spelcomputers en dergelijke uitzet, kunnen ze nog steeds van invloed zijn op de elektriciteitsrekening. Elektronica blijft in stand-by namelijk sluipstroom gebruiken als je ze niet uitzet bij de stekker of die er uittrekt.

Draai een volle machine op lagere temperatuur
Kleding wordt ook prima schoon op 20 graden en de vaatwasser kan de klus ook klaren op een programma met lagere temperatuur. Zorg daarnaast ook dat je de wasmachine en vaatwasser helemaal vol doet, zodat ze niet vaker dan nodig gebruikt hoeven te worden.

Besparingstips voor zwembad en sauna
Zorg dat je het zwembad afdekt wanneer het niet wordt gebruikt. Bovendien adviseren we om de deur naar het zwembadgedeelte dicht te houden.

Belangrijk:
Als je bijvoorbeeld ontdekt dat de kraan drupt of het toilet doorloopt wanneer je in het vakantiehuis bent, vragen we je om contact op te nemen met het plaatselijke kantoor om ze onmiddellijk op de hoogte te brengen. Op die manier kunnen we het snel aanpakken.
Je vindt de contactgegevens voor het plaatselijke kantoor hier.