Huur een vakantiehuis in Nyborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Nyborg, Funen, Denemarken van verhuring

Het Fuunse provinciestadje Nyborg biedt een historische sfeer, een heerlijk strand en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 

Gastenbeoordelingen van Nyborg

 
 

8 gasten hebben Nyborg een gemiddelde beoordeling van 4,13 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Aan de oostkust van Funen, vlak bij de brug over de Grote Belt, ligt het gezellige stadje Nyborg. Nyborg staat bekend om zijn kasteel, zijn historische centrum met de prachtige oude huizen in verschillende kleuren, het openluchttheater, de aantrekkelijke jachthaven en nog veel meer. En bij het vakantiehuizengebied van Nyborg kunt u genieten van een mooi zandstrand. In de omgeving van Nyborg vindt u prachtige natuurgebieden, golfbanen en bezienswaardigheden voor het hele gezin. Dankzij de centrale ligging in Denemarken is het nooit ver naar de grote attracties elders in het land.

 

Strande

In Nyborg, dicht bij de brug over de Grote Belt, bevindt zich een van de breedste badstranden van Funen. Hier kunt u zich met het hele gezin vermaken in het fijne zand. Ook de bodem van de zee bestaat uit zand. In het hoogseizoen houdt een strandwacht een oogje in het zeil.

Natuur

Dicht bij Nyborg liggen verschillende mooie bosgebieden, waaronder maar liefst drie bossen waar u uw hond los mag laten lopen. Het rustige en sfeervolle bos Christianslundskov ligt even ten noorden van Nyborg. Tussen Nyborg en het noordelijker gelegen Bovense kunt u in het bos Teglværksskoven verschillende paden volgen die rechtstreeks naar het water leiden. Even ten zuiden van Kerteminde vindt u het bos Storskoven en het 900 m lange klif 'Lundsgård Klint', vanwaar u bij helder weer de kust van Seeland kunt zien liggen. Achter het klif ligt een prachtig bosgebied met vele wandelpaden en de heuvel ’Jomfruhøjen’ (18 km). Ten noorden van het stadje Kerteminde ligt de landtong Hindsholm, met o.a. het unieke natuurgebied Fynshoved, stranden, heuvels, pittoreske dorpjes, grote landhuizen en verschillende historische monumenten (30 km).

Activiteiten

Het zwemparadijs Nyborg Svømme- og Badeland biedt faciliteiten voor het hele gezin. Hier kunt u o.a. gebruikmaken van 2 bassins, duikplanken, een kinderbad, speeltoestellen, een sauna en een bubbelbad. Golfers kunnen zich vermaken op de vele fraai in de natuur gelegen golfbanen op Funen, waaronder een van de beste golfbanen van Denemarken: de prachtige park-/bosbaan van Sct. Knuds Golfklub, even ten noorden van Nyborg. Sportvissers kunnen overal langs de oostkust van Funen hun hart ophalen. Ook zijn er verschillende Put & Take-visparken in het gebied, en kunt u met een kotter vanuit Nyborg een zeevistocht maken. Oost-Funen heeft een eigen fietsroute (nr. 40), die vanuit Nyborg langs de Grote Belt naar Kerteminde loopt. De route voert door dorpjes, bossen, open velden en langs een aantal landhuizen.

Bezienswaardigheden

Het oude centrum van Nyborg is op zich al een bezienswaardigheid met zijn mooie gerenoveerde huizen, het kasteel Nyborg Slot, de oudste koningsburcht van Scandinavië uit 1170 en de stadswallen, die uitnodigen tot een wandeling. Hier kunt u ook een voorstelling bijwonen van Nyborg Voldspil - het oudste openluchttheater van Denemarken. In het cultuurhistorisch museum Mads Lerches Gård kunt u tentoonstellingen zien over het vroegere Nyborg. In de omgeving van de stad liggen veel kastelen en landhuizen, zoals het renaissancekasteel Holckenhavn Slot, op 5 km van Nyborg. Bij het bos Lindeskov, op 17 km van Nyborg, kunt u 7 hunebedden en een stenen grafkamer uit de boerensteentijd bekijken, waaronder het langste langgraf van Denemarken van 160 meter.

Dagje uit

In Kerteminde kunt u een bezoek brengen aan het Fjord- & Beltcentrum en vanuit een 50 m lange onderwatertunnel de geheimen van de zee ontdekken door de ogen van een duiker (20 km). In Kerteminde vindt u ook het Johannes Larsen Museum en het Vikingschipmuseum Ladby. Het mooie kasteel Egeskov Slot bij Kværndrup wordt beschouwd als de best bewaard gebleven renaissancewaterburcht van Europa. Hier kunt u een fraai aangelegde tuin, een enorm doolhof en verschillende musea bezoeken (30 km). Ook kunt u een bezoek brengen aan het beschermde, 152 ha grote eilandje Sprogø, dat midden in de Grote Belt ligt. Tijdens een wandeling met een gids maakt u kennis met de rijke fauna en met een gebouw dat vroeger dienstdeed als meisjestehuis, waar jonge meisjes, vaak onvrijwillig, werden ondergebracht. Viby op het schiereiland Hindsholm is een van de best bewaard gebleven dorpjes op Funen, met o.a. vakwerkhuizen en een onlangs gerenoveerde molen, die in de zomerperiode in bedrijf is (27 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Nyborg

Zoek vakantiehuis
 
  •  

   Nyborg Vakantiehuis, Nyborg

   8 Beoordelingen


    

   Slaapplaatsen: 6   •   Slaapkamers: 3
   Huisdieren toegestaan: no   •   200 m tot water
   Reg. nr.: 72-0014

    
   1 week van EUR 432,-