Huur een vakantiehuis in Ulfborg - Boek hier

Vakantiehuizen in Ulfborg, West Jutland, Denemarken van verhuring

Ulfborg ligt in een mooi natuurgebied tussen Nissum Fjord, Vesterhavet (de Noordzee) en het duinenreservaat Husby Klitplantage.

 

Gastenbeoordelingen van Ulfborg

 
 

gasten hebben Ulfborg een gemiddelde beoordeling van 0,00 van de 5 sterren gegeven.

 

Omgeving

Ulfborg is een West-Juts provinciestadje met goede winkelgelegenheid en verschillende restaurants. Het stadje ligt ten zuiden van Nissum Fjord, met zijn vele, idyllische vissersdorpjes en beschermde vogelreservaten, en ca. 12 km van Vesterhavet (de Noordzee). De stad ligt midden in een fraai en rustig bos-, heide- en bosaanplantgebied, wat van Ulfborg de ideale vakantiebestemming voor natuur- en vogelliefhebbers maakt. Wegens zijn centrale ligging in West-Jutland ligt Ulfborg nooit ver van strand, natuur, activiteiten en bezienswaardigheden voor het hele gezin.

 

Strande

Er is geen strand bij Ulfborg zelf, maar een korte rit van ca. 12 km brengt u bij de uitgestrekte zandstranden van de Noordzeekust. De dichtstbijgelegen stranden zijn Vester Husby en Vedersø Klit, die beide fijn zand, hoge duinen en de Blauwe Vlag (goede kwaliteit zwemwater) te bieden hebben, maar er zijn ook goede badstranden bij Thorsminde, Bjerghuse, Fjand en Spidsbjerg.

Natuur

Rondom Nissum Fjord, een belangrijke broedplaats van trekvogels, vindt u verschillende wildreservaten en beschermde vogelreservaten. Op het onbewoonde eiland Fjandø, aan het uiteinde van Nissum Fjord, kunt u schapen zien grazen. Ulfborg is omgeven door uitgestrekte natuurgebieden met bos en heide. Geniet u onder meer van de heerlijke natuur langs een van de vele gemarkeerde wandelroutes door de duinenreservaten Husby Klitplantage en Stråsø Klitplantage. Een paar kilometer ten westen van Ulfborg liggen Husby Sø en Nørre Sø, de enige zoetwatermeren van de streek. Hiet vindt u ook een rijk vogelleven.

Activiteiten

Ulfborg Svømmecenter (het Zwembad van Ulfborg) biedt activiteiten voor het hele gezin, onder meer een 40 meter lange waterglijbaan, wipplanken, sauna en solarium. Aan de Noordzeekust bij Ulfborg zijn er goede mogelijkheden om te surfen. De talrijke heide- en natuurgebieden rond Ulfborg en Nissum Fjord zijn ideaal voor wandel-, fiets- en rijtochten te paard. Er zijn rijpaarden te huur in de streek. Voor sportvissers zijn er veel mogelijkheden op zee, in Nissum Fjord, en in de rivieren en Put & Take-vismeren in de streek. Golfspelers komen aan hun trekken op het terrein van Thorsminde Midt-I Golfbane of op de fraai gelegen golfbaan van Holstebro Golfklub.

Bezienswaardigheden

De kleine, bescheiden kerk van Ulfkær in Ulfborg is in 1900 door de inwoners zelf gebouwd en ligt in het midden van de stad. De kerk heeft een klokkenspel, wat ongewoon is voor een kerk van deze grootte. 7 km ten noorden van Ulfborg bevindt zich de enige bewaarde herenboerderij van de streek, Nørre Wosborg, dat nu een museum is. De herenboerderij is meer dan 700 jaar oud en is omgeven door een vestinggracht. Zowel de herenboerderij als het bijhorende park zijn zeker een bezoek waard. Strandgården in Ulfborg is een oude, beschermde duinenboerderij waar meer dan 100 jaar oud landbouw- en vissersgereedschap wordt tentoongesteld (9 km). Vedersø Egnsmuseum is een historisch streekmuseum met onder meer een gedenkkamer voor Kaj Munk (11 km). De talloze kleine, idyllische vissersdorpjes rondom Nissum Fjord, onder meer Nr. Fjand, Nørhede Vest en Felsted Kog, zijn eveneens een bezoek waard.

Uitstapjes

Bezoek het provinciestadje Ringkobing met zijn aantrekkelijke haven en gezellige centrum (21 km). Het handelsstadje Holstebro ligt 23 km verderop en heeft winkels, restaurants, interessante kunst en mooie parken rond een rivier. In het Strandingsmuseet St. George in Thorsminde krijg je een indruk van het leven aan boord van de Britse oorlogsschepen St. George en Defence. De hoofdattractie van het museum bestaat uit de vele vondsten die door duikers rechtstreeks uit de wrakken zijn gehaald (23 km). In het idyllische en goed bewaard gebleven dorpje van het Hjerl Hede Frilandsmuseum zie je hoe oude ambachten worden uitgeoefend, ouderwetse kruidenierswaren worden verkocht, de koeien worden gemolken en nog veel meer (41 km). In het kindvriendelijke Jyllands Park Zoo bij Videbak zie je dieren en vogels uit alle landen van de wereld en mogen de kinderen meehelpen met voeren (27 km). Daarnaast kun je in deze gezellige dierentuin bootje varen, ponyrijden en een treintochtje maken (41 km).

 

Auteur:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Vakantiehuizen in Ulfborg

Zoek vakantiehuis